Συχνές Ερωτήσεις

Τα μαθήματα της χειμερινής περιόδου ξεκινάνε με την έναρξη των σχολείων, περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου κι ολοκληρώνονται τέλη Μαΐου.

Τα μαθήματα της θερινής περιόδους ξεκινάνε μετά τις 20 Ιουνίου κι ολοκληρώνονται τέλη Ιουλίου.

Ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί την εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι 7-8 ετών. Έρευνες έχουν δείξει ότι η εκμάθηση σε αυτή την ηλικία είναι βιωματική και γίνεται μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και χορό.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκά στατιστικά, ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης είναι κάτοχος ενός πιστοποιητικού ξένης γλώσσας επιπέδου Lower. Έτσι, οι σπουδές στα αγγλικά ολοκληρώνονται συνήθως στην ηλικία των 13-14 ετών. Σε περίπτωση που ο μαθητής επιλέξει να συνεχίζει τις σπουδές του και να αποκτήσει πιστοποιητικό επιπέδου Proficiency, οι σπουδές συνήθως ολοκληρώνονται στην ηλικία των 15-16 ετών.

Στην περίπτωση που ο μαθητής επιδείξει ιδιαίτερη κλίση και ικανότητες στη γλώσσα, μπορείτε να υπερπηδήσει τάξεις και να ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών του σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των ιδιαίτερων μαθημάτων με τους καθηγητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Σακκά.

Το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας βοηθάει τους μαθητές να επιλέξουν ποιο πτυχίο τους ταιριάζει βάσει των δυνατών και των αδύναμων σημείων τους. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν εξετάσεις προηγούμενων ετών, διαφόρων πτυχίων για να επιλέξουν ποιο τους ταιριάζει καλύτερα.

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουν οι μαθητές να εξεταστούν σε δύο πτυχία του ίδιου επιπέδου, με σκοπό να αυξήσουν τις πιθανότητες να πετύχουν τουλάχιστον σε ένα από αυτά.

Φυσικά είναι εφικτό, αρκεί να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Για τους μαθητές που επιλέγουν δύο γλώσσες, δίνεται 50% έκπτωση στο πρώτο έτος τη δεύτερης γλώσσας και έκπτωση στις επόμενες τάξεις.