Γιατί να μάθω Γερμανικά;

Τα Γερµανικά είναι εύκολη γλώσσα για τους Έλληνες γιατί παρουσιάζουν πολλές οµοιότητες µε τα Ελληνικά, τόσο στη δοµή της γραµµατικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Επίσης η γνώση των Αγγλικών βοηθάει στην εκµάθηση των Γερµανικών καθώς συγγενεύουν, αφού και οι δύο ανήκουν στην ίδια γλωσσική οικογένεια. Παρακάτω θα δείτε μερικούς από τους λόγους που αξίζει να μάθετε Γερμανικά.

Τουρισμός

Στον τομέα του τουρισμού η Ελλάδα αποκομίζει σημαντικά οφέλη από την κίνηση των τουριστών. Το 40% που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχονται από γερµανόφωνες χώρες.

Επίσης, από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα σε όλες τις μετρήσεις Τουριστικής Δαπάνης. Οι Γερμανοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό για πολυήμερες διακοπές κατά μέσο όρο 3 φορές το χρόνο.

Τέλος, διευρύνετε με τις γνώσεις σας στα Γερμανικά τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες όχι μόνο στις γερμανόφωνες χώρες, αλλά και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Αυστρία και η Ελβετία.

Σπουδές

Η Γερμανία, έχει πάνω από 340 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πανεπιστήμια. Αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσφορές σπουδών στην Ευρώπη. Πολλά από τα γερμανόφωνα πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν τα πανεπιστήμια της Γερμανίας για σπουδές. Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γερµανία διακρίνεται για το υψηλό της επίπεδο και το χαµηλό κόστος ζωής καθώς δεν απαιτούνται δίδακτρα πανεπιστηµιακών σπουδών. Οι περισσότεροι υποψήφιοι για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσοµάθειας εξετάζονται, µετά τα Αγγλικά, στα Γερµανικά. Είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα.

Επαγγελματικά

Η Γερμανία είναι η χώρα με τις σημαντικότερες εξαγωγές στον κόσμο (αυτοκινητοβιομηχανία, χημικά προϊόντα, φαρμακοβιομηχανία, βαριά βιομηχανία). Η χώρα µε τις µεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα και ο σηµαντικότερος εµπορικός εταίρος της. Η εκµάθηση ξένων γλωσσών είναι αναγκαίο εφόδιο για µια επιτυχηµένη επαγγελµατική σταδιοδροµία. Ενώ µέχρι σήµερα η γνώση των Αγγλικών θεωρείται δεδοµένη και απαραίτητη. Σε πολλές περιπτώσεις η γνώση µιας δεύτερης ξένης γλώσσας, ιδιαίτερα των Γερµανικών, δεν είναι µόνο προτιμητέα αλλά αποτελεί προϋπόθεση για την επαγγελματική σας αποκατάσταση.

Με τις γνώσεις Γερμανικών βελτιώνετε τις επαγγελματικές σας ευκαιρίες σε γερμανικές εταιρίες στη χώρα σας ή σε άλλες χώρες. Οι καλές γνώσεις Γερμανικών σαν κάνουν έναν

παραγωγικό συνεργάτη για τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αγορά.

Βιβλιογραφία

Το ένα πέμπτο των βιβλίων που εκδίδονται κάθε χρόνο διεθνώς είναι σε γερμανική γλώσσα. Γνωρίζοντας τη Γερμανική γλώσσα μπορεί να κατανοήσει κανείς πλήθος βιβλίων στη πρωτότυπη έκδοση καθώς, οι γλώσσες στις οποίες γράφονται τα περισσότερα βιβλία παγκοσμίως είναι η Αγγλική, η Κινεζική και η Γερμανική. Είναι η γλώσσα του Γκαίτε, του Κάφκα, του Μότσαρτ, του Μπαχ και του Μπετόβεν.

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σακκά ξέρουμε τον τρόπο. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας κι επιλέξτε το δρόμο που οδηγεί στην εγγυημένη επιτυχία.