Γιατί να μάθω Γαλλικά?

Σε ένα κόσμο που κυριαρχούν πολλές ξένες γλώσσες, όλοι μας βρεθήκαμε σε δίλλημα για το ποια θα διαλέξουμε καθώς για την μελλοντική εξέλιξη κάποιου η Αγγλική δεν αρκεί. Ένας µαθητής που µιλάει περισσότερες από µία ξένες γλώσσες αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας του στην αγορά εργασίας τόσο στην χώρα του όσο και στο εξωτερικό. Η εκµάθηση µίας δεύτερης ξένης γλώσσας αποτελεί ένα επιπλέον προσόν και ένα άνοιγµα σε νέους ορίζοντες, σε προσωπικό και επαγγελµατικό επίπεδο.

Τα Γαλλικά είναι η καλύτερη επιλογή είτε είστε γονιός, είτε φοιτητής, είτε ενήλικας. Παρακάτω θα δούμε κάποιους λόγους που αξίζει να μάθετε Γαλλικά.

  • Τα Γαλλικά με τα αγγλικά, είναι οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται και στις 5 ηπείρους. Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν γαλλικά. Μετά τα αγγλικά αποτελούν βασικό τρόπο διεθνούς επικοινωνίας. Αποτελεί την 9η πλέον ομιλούμενη και την 2η πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο.
  • Γνωρίζοντας γαλλικά μπορείτε να μάθετε πιο εύκολα γλώσσες όπως τα Ισπανικά, Ιταλικά και πολλές άλλες ακόμα , αφού έχουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία.
  • Όσοι πάλι επιθυμούν να διαπρέψουν σε καλλιτεχνικούς τομείς της μόδας, της κομμωτικής, της παραγωγής καλλυντικών και της μαγειρικής, απαραίτητη θεωρείται η γνώση των γαλλικών καθώς είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σε αυτούς τους τομείς.
  • Οι μαθητές με ένα καλό γνωστικό επίπεδο Γαλλικών έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια της Γαλλίας (Sorbonne, Pierre Marie Curie University, HEC, Polytechnique, ESSEC) με δυνατότητες κρατικών επιχορηγήσεων της γαλλικής κυβέρνησης για μεταπτυχιακές σπουδές.
  • Αποτελεί μια γλώσσα πνεύματος και διαλόγου. Συγκαταλέγεται στις αναλυτικές γλώσσες που δοµούν την σκέψη και αναπτύσσουν το κριτικό πνεύµα. Είναι η γλώσσα των µεγάλων φιλοσόφων (Ντεκάρτ, Σαρτρ, Ντεριντά) και των διακεκριµένων επιστηµόνων (Πιερ και Μαρί Κιουρί, Παστέρ, Ζορζ Σαρπάκ). Μαθαίνοντας γαλλικά, αναπτύσσετε την ικανότητα της επιχειρηµατολογίας και την συνθετική παρουσίαση διαφορετικών απόψεων, τεχνικές ιδιαίτερα χρήσιµες στο πλαίσιο συζητήσεων ή διαπραγµατεύσεων.
  • Έχει μεγάλη πολιτισμική κληρονομία (πολυάριθμα λογοτεχνικά αριστουργήματα, παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, επαφή με το γαλλικό διαφωτισμό) και αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό (πληθώρα υπαίθριων χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, οικολογικά μουσεία και ζωολογικοί κήποι, πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις
Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Σακκά ξέρουμε τον τρόπο. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας κι επιλέξτε το δρόμο που οδηγεί στην εγγυημένη επιτυχία.